Houten sensory speelbak stimuleert fantasie en creativiteit

houten sensory speelbak

Met een houten sensory speelbak kun je echt zoveel kanten op. Bovendien stimuleert het de fantasie en de creativiteit van kinderen. Een speelbak waarin je open ended kunt spelen en die je de emoties en gebeurtenissen van de dag kan laten verwerken. Benieuwd wat je er allemaal mee kan doen? Lees maar mee!

Houten sensory speelbak

Houten handgemaakte sensory speelbak

Misschien heb je er al eens eerder van gehoord of doet het je denken aan een zandbak in huis. Zoiets is het ook alleen dan veel uitgebreider. Met deze toffe houten sensory speelbak, die speciaal voor jou met de hand gemaakt wordt, beleeft jouw kleintje zoveel speelplezier.

Het leert je kindje voelen, zien en horen en soms zelfs te ruiken. De inhoud van de bak brengt de fantasie van het kind tot leven. Of je nu kies voor de vrolijk gekleurde rijstkorrels, het fijne zand of gaat voor bijvoorbeeld droge bonen. Wat je ook in deze speelbak zet, het blijft keer op keer leuk om hier mee te spelen.

Open ended spelen

De houten sensory speelbak is perfect voor het open ended spelen. Er zit geen begin en einde aan en ook geen spelregels. Je mag er mee doen wat je wil en hoe ze het willen. Dat haalt voor de kleintjes de druk van de ketel en geeft ontspanning omdat er bijvoorbeeld geen spelregels zijn. De bak is er om gewoon heerlijk in te spelen en te ontwikkelen.

De basis leggen voor een later leervermogen

Wanneer je keer op keer speelt met bijvoorbeeld het gekleurde rijst of het zand spelen ze niet alleen, ze ontwikkelen zich ook. Bovendien leggen ze met het spelen een basis voor hun latere leervermogen. Zo heeft het voelen, zien, horen en ruiken een extra en leerzame bedoeling. Zintuigelijk spelen is al geschikt voor kindjes vanaf 1 jaar. Hier heb je dus jarenlang plezier van.

Vanaf een jaar of 1 vinden kinderen het fijn om te ontdekken, en dat gaat jarenlang door. Laat hun fantasie maar lekker gaan. Van spannende verhalen tot lekker aanrommelen omdat het zo fijn voelt.

Stevig, mooi en makkelijk schoon te maken

De bak is gemaakt van 15mm dik populieren multiplex en dat zorgt voor een mooie en stevige bak. De afmeting is 31×59,5×7. Dat is een mooie maat en de hoge rand zorgt ervoor dat wat er in de speelbak ligt er niet zomaar uitvalt. Bovendien is het ontzettend handig dat de bak makkelijk verplaatsbaar is. En schoonmaken is zomaar klaar. Een vochtige doek er door heen en even droogwrijven. En klaar ben je voor een volgend spel.

Van zandbak naar dierentuin

Met deze toffe houten sensory speelbak kun je werkelijk alle kanten op. Want in een handomdraai wordt het met houten dieren opeens een dierentuin, of wat dacht je van een heel dorp met Lego en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

Bovendien zet je de bak heel makkelijk aan de kant als het in de weg staat. Het pas perfect op een mand of een kindertafeltje, maar ook net zo goed aan de salon- of de eettafel. Zelfs op de grond is het fijn spelen met deze speelbak. Helemaal wanneer je weet dat je dat stukje niet hoeft op te ruimen wanneer je aan tafel gaat om te eten.

Zo wordt spelen en ontwikkelen nog leuker

Wanneer je heel graag speelt met kinetic sand dan mogen deze handige houten tools niet ontbreken in de houten sensory speelbak. Of je nu kiest voor de schepjes of die met een pincet en een stempel. Maar ook de figuurtjes zijn een lust voor het oog en nodigen onmiddellijk uit tot spelen. Of je nu kies voor de dinosaurus, letters, cijfers of een eenhoorn. Deze milieuvriendelijke uitstekers zijn te leuk en zijn bovendien ook weer erg leerzaam. Leren was nog nooit zo leuk.

Uitstekers voor speelzand

Volg je ons ook op Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies om onze de webshop en onze service te optimaliseren.